Tyxo.bg counter

Извънгабаритен транспорт

b_1024_768_16777215_0___images_stories_Mikser_0010.jpg

Обикновеният автомобил за превоз на машини представлява полуремарке, използвано за транспорт на високи, неразглобяеми предмети. Товарното помещение се намира между задната част на полуремаркето и задните оси. Това пространство е снижено, за да могат да се поставят и по-високи товари. Ако тези високи товари се пренасят върху обикновено полуремарке, най-често височината ще надвишава позволената за движение по пътищата и на мостове и в тунели могат да възникнат проблеми. Платформите за превоз на машини се използват и при транспорт на машини за пътни строежи, багери, булдозери, фадроми, трактори и друга техника.

Платформа за превоз на машини

Превоз на извънгабаритни товари

За да се транспортират извънгабаритни товари, е необходимо да разполагате с определен тип транспорт. Често за тези нужди се използват нискорамкови платформи, специфични по вид, с помощта на които се превозват твърде обемни и тежки товари. Може да се използват също и плоски платформи. Положителната страна на тези конструкции се явява това, че отсъства страничен ограничител. Освен това позволява превоз на достатъчно големи товари. По този начин имате възможността да транспортирате товари с огромни габарити или извънгабаритни товари, машини и съоръжения. С помощта на нискорамковите товарни платформи най-често се превозват извънгабаритни товари като:

  • Оборудване, техника, машини за добив на нефт и газ, сондажни съоръжения;
  • Транспортиране на големи цистерни;
  • Превоз на земеделски превозни средства като трактори, комбайни, машини, използвани за напояване;
  • Транспортиране на оборудване и превозни средства, които се използват по време на строителство на сгради, ремонт на пътища;
  • Транспорт на техника, която се използва в производството, например поточни линии, станове, центрофуги, машини и много др.;
  • Транспорт на тръбни конструкции;
  • Превоз на тежки и нестандартни конструкции от метал;
  • Превоз на електрически елементи.

За обособено направление в транспортирането на товари се счита превозът на извънгабаритни товари, техника и оборудване. Някои компании използват специални ниски платформи с капацитет не по-малък от десет тона. Освен това се използва и модулна техника, която дава възможността за извършване превоз на товари от по няколко стотин тона. Нестандартните конструкции за строителството с голяма дължина се превозват с помощта на специални полуремаркета, чиято платформа е достатъчно раздвижена и гъвкава, за да поеме товара. Полуремаркетата за тежкотоварни и извънгабаритни товари се използват за превоз на необходимите конструкции за изграждане и ремонт на пътища, за производствения сектор, за строителството и така нататък. За специална характеристика на тежките камиони се счита, ако те имат максимална товароподемност, достатъчно големи размери и платформа за превоз, както и височина на товарене. Ако товарната височина е малка, то ще се наложи транспортиране чрез специализирано оборудване, което оскъпява допълнително транспорта.

превоз на извънгабаритен транспорт

Международният превоз на извънгабаритни товари днес е много разпространен и се ползва за превоз на разнообразни стоки, материали, техника и съоръжения. Производството и международната търговия нарастват и се развиват ежедневно. Поради това се налага нуждата от транспортни средства, обслужващи този безспирен поток. Практически всички производители и търговци ползват услугите на транспортни компании, за да обезпечат дейността си, включваща и качествен транспорт и бърза доставка на приемлива цена. Болшинството съвременни предприемачи залагат много на добрия транспорт, за да организират международния превоз на извънгабаритни товари, тъй като е необходимо да разполагат не просто с превозни средства, а със специални такива. Добрите превозвачи ще ви осигурят превоз на извънгабаритни товари професионално, максимално качествено и в срок. Освен това превозваният товар - техника, материали, продукти или стоки ще бъдат съхранени, запазени и цели.

 Ние гарантираме, че ще се справим с всички ваши машини! Но за да се убедите и вие разгледайте нашата галерия или по-добре направо ни се обадете или посетете офиса ни.