Комбайни

КомбайнКомбайн (на английски: combine) като термин в българския език се възприема от руски език. Това е сложна машина, представляваща съвкупност от различни работни машини, които едновременно чрез агрегатите си изпълняват различни операции, в резултат на което се получава готов продукт. Този термин се използва широко в техниката, като се съпровожда с определение за приложението му. Например - зърнокомбайн, картофокомбайн, памукокомбайн, цвеклокомбайн, силажокомбайн, минен комбайн (за проходчески и добивни работи в подземното минно дело), домакински или кухненски комбайн (който реже, мели, замесва тесто, или пасира храна) в домакинството. Преди всичко, поради най-широкото приложение на такива машини в селското стопанство, терминът комбайн е популярен, свързва се с добива на зърно и в разговорния език означава зърнодобивен комбайн.

Основно са произвеждани 2 типа типа комбайни - прикачни и самоходни. И към двете конструкции има много високи изиквания. Тук здравината и надеждността са от изключително значение поради много тежкия режим, при който работи селскостопанската техника.

Комбайни


В най-общия случай в конструкцията на комбайна се включват:

  • жътварка - със сърп и широчина на хедера от 2 до 11 m;
  • вършачка - високооборотен вършачен барабан за очукване на зърната;
  • сламотръси - подвижни решетъчни платна, които с възвратно постъпателни движения изхвърлят материала от стъблата и отделят зърното за по-нататъшно почистване;
  • сита и вентилатор за почистване от леки и тежки примеси;
  • бункер за събиране и съхранение на зърното;
  • двигател обезпечаващ самоход на машината и задвижване на всички нейни други работни агрегати;
  • кабина за управление в съвременните комбайни с климатична инсталация и много добра защита от прах.

Вече над 20 години се занимаваме с продажба и особено доставка на комбайни от и до различни точки на света. Смеем да твърдим, че сме най-добрите в тази област, затова не се колебайте да ни потърсите за експертен съвет и конкурентни цени!
Можете да разгледате нашите подемни платформи и платформи за превоз на машини.